Templul considerat unul dintre cele mai neobișnuite lăcașe de cult din Thailanda (VIDEO)

Templul considerat unul dintre cele mai neobișnuite lăcașe de cult din Thailanda (VIDEO)

În Thailanda, la 40 de km vest de orașul Bangkok, se află, în provincia Nakhon Pathom, unul dintre cele mai neobișnuite temple de pe mapamond.


În interiorul atipicei construcții se află o imensă statuie a lui Buddha, alte statui mai mici și cîteva altare. Dar ceea ce-l face să fie atît de ieșit din comun pe acest wat (templu budhist) de 17 etaje este exteriorul său!


În jurul clădirii se încolăcește trupul unui gigantic dragon, lucrat cu măiestrie, care-i conferă o notă bizară, inconfundabilă, acestui edificiu din districtul Sam Phran. Corpul dragonului ce înconjoară clădirea este gol pe dinăuntru. Urcînd prin tuburile care alcătuiesc trupul spiralat al dragonului oamenii puteau ajunge, cîndva, pînă sus, pe acoperișul clădirii. În unele spații interioare ale neobișnuitului templu budhist din Thailanda – lăcaș de cult despre care ghidurile turistice nu spun prea multe – accesul publicului nu este permis. Nu se precizează cine a ridicat clădirea și nici în ce perioadă s-a petrecut acest lucru.


Edificiul se numește Templul Dragonului sau Wat Samphran, are o înălțime de aproximativ 80 de metri și o înfățișare memorabilă, de neconfundat. La prima vedere, construcția de 17 etaje pare a avea, mai degrabă, aspectul comercial al unei piese de decor dintr-un parc de distracții sau al unui turn bizar dintr-un Joc video ori dintr-un film de animație.


Capul dragonului se „odihnește” pe acoperiș – unde, de altfel, este prezent și un altar, în vreme ce coada acestuia se află la nivelul solului. Cu toate că interiorul dragonului este prevăzut cu trepte prin care oamenii puteau urca pînă în partea superioară a templului, în prezent doar cîteva secțiuni mai sînt sigure, din cauza detetriorării scărilor.


Unii dintre cei care au ajuns pînă acolo, întîmplător sau nu, spun că Templul Dragonului are o aură de mister, în ciuda aspectului său de clădire dintr-un film de desene animate. Este o construcție în al cărei aspect se împletesc, în cea mai ciudată combinație, elemente ale unor lumi opuse. Aspectul comercial, de tip Disneyland, se îmbină, într-un mod nemaivăzut, cu misterul și spiritualitatea Orientului îndepărtat.


O clădire în al cărei stil bizar și-au dat întîlnire estul cu vestul și vechiul cu noul. Un edificiu care n-are cum să nu-i atragă atenția privitorului, punîndu-i imaginația la lucru, făcîndu-l să-și pună întrebări!Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load