COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Temperatură record înregistrată în „Valea Morții”, California

Temperatură record înregistrată în „Valea Morții”, California

Death Valley, California, își justifică numele: mercurul a urcat duminică, 17 august, la 54,4 ° C, potrivit serviciilor meteorologice din SUA. Probabil una dintre cele mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată pe Pămînt, transmite smartradio.ro.

Această temperatură record, care încă nu a fost verificată, a fost înregistrată de un sistem automat al Serviciului Național de Meteorologie American (NWS) la 3:41 p.m. (18:41 p.m. GMT) într-un loc numit „Furnace Creek”.

Organizația Meteorologică Mondială, un organism specializat al Organizației Națiunilor Unite, a declarat pe Twitter că va verifica această observație. „Aceasta ar fi cea mai ridicată temperatură înregistrată oficial în lume din 1931”, a scris organizația.


Situat în deșertul Mojave, la vest de orașul Las Vegas, Death Valley („Valea Morții”) deține recordul pentru cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată pe Pămînt: 56,7 ° C, în iulie 1913. Mercurul a crescut de asemenea la 53,9 ° C în iulie 2013. Sud-Vestul Statelor Unite se confruntă în prezent cu un val intens de căldură.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load