Taxa achitată de cei care vor să viziteze Veneția. Cînd intră în vigoare

Taxa achitată de cei care vor să viziteze Veneția. Cînd intră în vigoare

Consiliul municipal din Veneția a convenit marți asupra introducerii taxelor de intrare în centrul istoric al insulei de la 1 mai curent.


Membrul consiliului, Giovanni Giusto, a explicat pentru presă că plata de intrare "este destinată să încurajeze dezvoltarea turismului civilizat".


Banii primiți din taxe vor merge, în special, la evacuarea gunoiului lăsat de vizitatori.


"Pe 1 mai, se va introduce taxa de intrare, iar apoi, timp de cel puțin un an, vom urmări rezultatele acestui experiment. Dacă această măsură se dovedește a fi eficientă, atunci vom merge mai departe și vom introduce o taxă diferențiată ", a spus oficialul.


Potrivit lui Giusto, inițial turiștii vor achita cîte 3 euro. Noua taxă va fi inclusă în costul biletelor de avion și de tren, precum și în prețul croazierelor și al călătoriilor în transportul public, inclusiv în taxiuri.


Toți locuitorii din regiunea Veneto, precum și cei care s-au născut în Veneția, dar care locuiesc în alte părți, vor fi scutiți de plata taxei de intrare. Pentru turiștii care vor petrece vacanța în regiunea Veneto, va exista o reducere de 50%. 


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load