COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ţările care de astăzi anulează unele interdicţii de carantină

Ţările care de astăzi anulează unele interdicţii de carantină

Mai multe ţări europene încep săptămîna cu măsuri provizorii de relaxare a interdicţiilor din timpul epidemiei.

Ridicarea treptată a măsurilor de carantină este influenţată de încetinirea ratei infecţiei şi capacităţii mari de testare pentru o identificare rapidă a contacţilor. Se reaprind la viaţă activităţile umane colective din ţări precum Germania, Polonia, Cehia, Albania şi Norvegia, informează mediafax.ro.

Luni, în Germania, magazinele mici vor avea voie să se deschidă, iar şcolile îşi vor relua activitatea pentru acele clase unde au loc examene de absolvire. Berlinul a anunţat, săptămîna trecută, că rata infecţiei a încetinit şi că focarul a fost pus sub control - dar i-a avertizat pe oameni că trebuie să rămînă vigilenţi pentru a evita un al doilea val de infecţii.

Tot de luni, Polonia va redeschide locurile de promenadă - parcurile şi pădurile - iar în Norvegia, grădiniţele îşi vor redeschide uşile pentru copii.


Cehia va permite comercializarea în aer liber din pieţe, iar în Albania, industriile minieră şi petrolieră vor funcţiona din nou.

Cu toate acestea, Spania, care are una dintre cele mai stricte blocaje ale Europei, şi Franţa au decis să amîne relaxarea măsurilor pentru încă cîteva săptămîni. În Spania, însă, copiilor li se vor permite reluarea activităţilor în timpul liber de săptămîna viitoare.

În lume, unele zone din India reduc regulile stricte, începînd de astăzi. Afacerilor agricole, lucrărilor publice şi băncilor li s-a permis reluarea activităţii, iar unele forme de transport de marfă vor fi, de asemenea, autorizate.

O veste bună va veni şi din Noua Zeelandă - care începînd de săptămîna viitoare va coborî un nivel de restricţii, de la cel mai înalt nivel 4 pînă la 3. Companiile vor avea voie să primească personalul, iar şcolile pot începe pregătirea pentru a primi elevii la clase.

Tendinţa continuă şi în capitala chineză Beijing, care a redeschis pînă acum 73 de situri turistice importante, inclusiv mai multe zone de-a lungul Marelui Zid.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load