COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Țara unde autoritățile îndeamnă populația să se roage ca să alunge coronavirusul

Țara unde autoritățile îndeamnă populația să se roage ca să alunge coronavirusul

Autoritățile din Nicaragua ignoră pandemia de Covid-19.

În statul din America Centrală, viața decurge normal, fără măsuri de urgență și distanțare socială, ca și cum nimic nu s-ar întîmpla.Totodată, campionatul de fotbal național continuă, în ciuda faptului că jucătorii sînt speriați și evoluează cu măști pe față, pentru a se feri de infecție. Nouă dintre cele zece cluburi din prima divizie locală au fost de acord să continue meciurile, scrie Digisport.ro.

Daniel Ortega, președintele statului Nicaragua, nu a mai apărut în public de cîteva săptămîni. Soția sa, Rosario Murillo, a făcut un apel controversat, sfătuindu-i pe localnici să își întoarcă fața spre religie, ca să scape de Covid-19.


„Putem depăși asta prin responsabilitate, serenitate și, peste toate, prin credință în Dumnezeu. El ne apără și ne salvează de asta”, a spus soția președintelui, citată de CNN.

Coronavirus | „Sunt mai multe cazuri, dar le ascund!”

Străinii din țară sînt înfricoșați de această situație. „Dacă refuzăm să jucăm, o să fim concediați”, a spus argentinianul Leandro Figueroa în presa din țara sa, citat de AS.

„E incredibil că încă se joacă. Merg la antrenamente cu mașina, nu mă mai duc cu autobuzele, care sînt pline. E riscant”, a povestit jucătorul argentinian. Nicaragua e singurul stat din America Centrală în care fotbalul continuă.

Guvernul din Nicaragua a raportat pînă acum doar două cazuri de coronavirus, dar toți se tem că, de fapt, există mai mulți infectați. „Sunt mai multe, dar autoritățile le ascund, pentru a nu se crea panică”, crede Leandro Figueroa.

Un alt fotbalist străin, chilianul Hector Vega, a povestit ce se întîmplă în Nicaragua. „Aici este o dezinformare brutală. Președintele nu e interesat de coronavirus”, a zis jucătorul, în presa din Chile.

Vega a adăugat că odată ce Covid-19 se va răspîndi, în țară va fi un dezastru, din cauza lipsei spitalelor. El a spus că vrea să se întoarcă în Chile și că și-a informat deja șefii, doar că o poate face doar cu un avion militar, zborurile de linie fiind închise.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load