Țara în care tinerii sînt scutiți de plata impozitului pe venit

Țara în care tinerii sînt scutiți de plata impozitului pe venit

Angajații din Polonia care au sub 26 de ani nu vor mai plăti impozit pe venit. Guvernul de la Varșovia a luat această măsură pentru a-i convinge pe tineri să nu mai plece din țară.


Dar nu toți văd cu ochi buni schimbarea. Printre nemulțumiți sînt și unii dintre cei care beneficiază de scutire.


Legea care îi scuteste pe tinerii polonezi de pînă în 26 de ani de plata impozitului pe venit a intrat în vigoare joi. Reprezentantii guvernului speră ca măsura să îi convingă pe multi dintre ei să rămînă în țară.


Pawel Jurek, purtătorul de cuvînt al ministerului de Finanțe din Polonia: “Mulţumită faptului că impozitul este 0% pentru aceşti tineri, vor primi un salariu mai mare în conturi şi asta îi va încuraja să-şi întemeieze mai repede şi mai uşor o familie.”


Printre polonezi, părerile sînt împărtite. Unii cred că măsura va stimula economia.


Alții, în schimb, chiar și tineri, spun că renuntarea la impozitul pe venit nu este de ajuns pentru a-i convinge să nu plece peste hotare.


Specialiştii spun ca eliminarea impozitului în cazul tinerilor reprezintă mai degrabă o strategie de imagine a guvernului, care nu ar avea un plan complex, pe termen lung.


În total, aproape două milioane de tineri polonezi angajaţi ar urma să beneficieze de prevederile noii legi. Ca să acopere pierderile, guvernanţii de la Varşovia spun că au în plan măsuri care să echilibreze bugetul.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load