TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Țara în care sînt prea mulți oameni și prea puține numere de telefon

Țara în care sînt prea mulți oameni și prea puține numere de telefon

Japonia are peste 126 de milioane de locuitori, iar numerele de telefon par să nu mai poată ține pasul cu aceștia.

În curînd, vor exista mai mulți oameni decît numere de telefon în Japonia. În țara asiatică, numerele de telefon sînt alcătuite din 11 cifre, dar combinațiile posibile urmează să se termine curînd, pînă în 2022. Pentru a rezolva problema, Japonia urmează să pună la dispoziție 10 miliarde de numere de telefon, numai că acestea vor fi alcătuite din 14 cifre.


Nu numai numărul foarte mare de locuitori care dețin telefoane din țară este de vină pentru acest deficit. Un rol important în această situație îl joacă și adoptarea rapidă a dispozitivelor din așa-numitul Internet of Things (IoT). Acestea necesită propriul număr de telefon în Japonia. Asta a condus la „golirea” stocului de numere formate din 11 cifre special puse la dispoziție pentru acestea.

În urmă cu doi ani, Japonia a pus la dispoziție 80 de milioane de numere de telefon formate din 11 cifre pentru dispozitivele IoT. Deja au fost folosite jumătate dintre acestea, potrivit Hypebeast.

În Japonia, numerele pentru telefoane sînt formate din 11 cifre și încep cu 090, 080 sau 070. Cele alocate dispozitivelor IoT încep cu 020.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load