Ţara în care servitorii sînt mai căutaţi decît IT-iştii

Ţara în care servitorii sînt mai căutaţi decît IT-iştii

Poate că pare greu de crezut, dar, peste Ocean, cele mai în vogă domenii profesionale nu sînt informatica, robotica sau inteligenţa artificială. La mare căutare sînt angajaţi care să le satisfacă nevoile celor bogaţi, precum bucătari sau antrenori personali de sport.

Inegalitatea economică dintre bogaţi şi săraci, tot mai pronunţată după recesiunea brutală din 2008, a remodelat piaţa muncii. Cei mai înstăriţi americani cîştiga chiar mai bine decît înainte de criză, aşa că îşi permit să scoată bani din buzunar pentru servicii personalizate. Lucru care a dus la creşterea explozivă a numărului de slujbe precum cea pe care o are acest bărbat. El este antrenor personal de sport.

Pe măsură ce, în marile oraşe, se înmulţesc persoanele supracalificate şi bine plătite, acestea au nevoie de oameni care pot găti şi pot face cumpărături pentru ele.

Cei care ocupa astfel de posturi sînt conştienţi de riscuri. Deşi aceste slujbe nu se bucura de siguranţă şi beneficiile posturilor tradiţionale, au, în schimb, avantajul că nu pot fi externalizate peste mări şi ţări. Şi oamenii care ocupa astfel de funcţii nu vor fi prea curînd înlocuiţi de roboţi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load