COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ţara în care o treime dintre piloţi zboară cu licenţe false

Ţara în care o treime dintre piloţi zboară cu licenţe false

Autorităţile aeronautice din Pakistan au interzis practicarea meseriei pentru 262 de piloţi, suspectaţi că ar avea licenţe de zbor false. Reacţia vine după accidentul de avion din Karachi, de luna trecută, în care şi-au pierdut viaţa 97 de pasageri şi membri ai echipajului, transmite adevarul.ro.

Ministrul aviaţiei din Pakistan, Ghulam Sarwar Khan, a anunţat că 262 de piloţi sunt anchetaţi, iar cinci oficiali ai Autorităţii de Aviaţie Civilă au fost concediaţi şi ar putea fi puşi sub acuzare pentru acordarea de licenţe false şi complicitate la fraudarea examenelor de zbor.

Din totalul de 860 de piloţi activi în Pakistan, 262 şi-au obţinut licenţele de zbor trişând la examene sau chiar trimiţînd pe altcineva în locul lor să dea examenul. Piloţii erau în complicitate cu autorităţile aeronautice civile.


Cei mai mulţi piloţi suspendaţi, 141, provin de la linia aeriană de stat Pakistan International Airlines (PIA). Restul sînt piloţi privaţi, care lucrau la linii private sau pe curse charter.

Totul a ieşit la iveală după o investigaţie în cazul accidentului aviatic de pe 22 mai, cînd un Airbus A320 al liniei pakistaneze de stat s-a prăbuşit. 97 de persoane de la bord, inclusiv membri ai echipajului au murit. Au existat doar doi supravieţuitori.

Ancheta a arătat că piloţii erau distraşi de discuţii despre coronavirus, cînd au încercat să aterizeze în Karachi, fără să extindă roţile avionului. La prima încercare de aterizare, motoarele avionului au fost avariate. La a doua încercare de a ateriza, avionul s-a prăbuşit lîngă aeroport. Accidentul avatic a fost pus pe seama erorilor umane din partea pilotuui şi a controlorului de trafic aerian.

Autorităţile pakistaneze nu au menţionat dacă echipajul avionului prăbuşit avea, de asemenea, licenţe de zbor false. Se ştie doar că aeronava nu prezenta probeme tehnice. Ministrul aviaţiei a declarat că un raport complet, ce va include inclusiv înregistrarea din timpul aterizării, va fi dat publicităţii anul viitor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load