COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Țara în care elevii vor fi obligați să poarte măști în şcoli din 11 mai

Țara în care elevii vor fi obligați să poarte măști în şcoli din 11 mai

Elevii cu vîrste cuprinse între 11 şi 18 ani din Franţa ar trebui să poarte măşti faciale pentru a stopa răspîndirea coronavirusului după reluarea cursurilor şcolare din data de 11 mai, au precizat experţi guvernamentali.

Comitetul ştiinţific guvernamental pe problema coronavirusului a recomandat de asemenea ca pupitrele elevilor să fie aşezate la distanţă de un metru, iar clasele să fie curăţate de mai multe ori pe zi, potrivit unor recomandări date sîmbătă publicităţii, transmite Agerpres.ro.

În Franţa, şcolile şi-au închis porţile începînd cu 14 martie, cu cîteva zile înainte ca întreaga ţară să fie vizată de restricţii.Comitetul a recomandat ca familiile să aibă, într-o primă etapă, posibilitatea de a alege dacă doresc să-şi trimită imediat copiii înapoi la şcoală sau nu - opţiune pe care se pare că o încurajează şi preşedintele Emmanuel Macron.


Orele de curs ar trebui eşalonate astfel încît copiii din diferite grupe de vîrstă să nu se întîlnească, iar acolo unde este posibil, elevii ar trebui să servească prînzul în clase pentru a evita să stea laolaltă, a mai precizat comitetul.Ministrul Educaţiei, Jean-Michel Blanquer, a scris sîmbătă pe Twitter că recomandările vor sta la baza unui protocol de sănătate care va fi întocmit înainte de 11 mai.

Macron a anunţat că şcolile îşi vor redeschide porţile odată cu sfîrşitul perioadei de izolare, pe 11 mai, dar barurile, restaurantele şi cafenelele vor rămîne închise cel puţin pînă la finalul lunii. Multe alte detalii sînt încă necunoscute.AFP a relatat sîmbătă că premierul Edouard Philippe va prezenta marţi planul guvernamental pentru perioada de după ridicarea restricţiilor în faţa Adunării Naţionale.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load