Țara din UE cu cel mai mic șomaj și 800.000 de locuri de muncă vacante

Țara din UE cu cel mai mic șomaj și 800.000 de locuri de muncă vacante

Numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în Germania a scăzut ușor în iunie, dar rata şomajului s-a menţinut la un nivel minim record, relatează Reuters.


Oficiul Federal pentru Muncă a anunţat luni că numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă a coborît în iunie cu 1.000, pînă la cifra ajustată de 2,281 milioane de persoane.


Totodată, în iunie au fost anunțate 798.000 de locuri de muncă vacante, cu 8.000 mai puţine decît în perioada similară din 2018.


Rata şomajului, care măsoară proporţia persoanelor fără loc de muncă în raport cu populaţia aptă de muncă, s-a menţinut în iunie la 5%. Este cel mai redus nivel de după reunificarea Germaniei, în 1990.


Analiştii se aşteptau ca rata şomajului să se menţină la 5% iar numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să scadă luna trecută cu 3.000.


"Evoluţiile economice mai slabe afectează şi piaţa muncii din Germania. Numărul locurilor de muncă vacante scade de la nivelul ridicat înregistrat în ultimele luni", a afirmat şeful Oficiului Federal pentru Muncă, Detlef Scheele.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load