Ţara care vrea să interzică vînzarea unui tip de ouă

Ţara care vrea să interzică vînzarea unui tip de ouă

Franţa vrea interzicerea vînzării ouălor de baterie. Un ou de baterie înseamnă că el provine de la o pasăre care a fost crescută într-un spațiu foarte restrîns, în interiorul unei ferme industriale.


Într-o cușcă sînt ținute între 20 și 60 de păsări. El nu ies niciodată în exteriorul fermei.


În prezent, 70% dintre ouăle aflate în vînzare provin de la păsări crescute în mici spații închise. Atît de mici că nici nu își pot întinde aripile fără să se lovească una pe alta.


Încetul cu încetul, ouăle de baterie vor dispărea de pe rafturile magazinelor. Cele 2.100 de ferme industrializate vor trebui să facă o investiție de jumătate de miliard de euro. Ele vor trebui să cumpere 4.000 de hectare de teren pentru a scoate găinile din cuști și a le crește în aer liber. Este un efort financiar care vine după ce în 2012 crescătorii de păsări au investit un miliard de euro pentru a se alinia standardelor europene.


De altfel, a fost una din promisiunile de campanie a candidatului Emmanuel Macron, în februarie 2017. Atunci, el promitea ca pînă la finele mandatului său să interzică vînzarea de ouă provenite de la păsări crescute în baterii. Un angajament făcut la o întîlnire cu reprezentanții unei asociații care militează pentru binele animalelor.


Ministrul Agriculturii, Stéphane Travert confirmă acum și el că pînă în 2022, aceste ouă vor fi interzise de la comercializare. Vor fi acceptate doar ouăle păsărilor crescute în aer liber.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load