COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ţara care va produce măşti speciale pentru bărbaţii cu barbă

Ţara care va produce măşti speciale pentru bărbaţii cu barbă

Directorul general adjunct al Ministerului Sănătății din Israel, Itamar Grotto, a declarat că țara va produce și măști adaptate pentru bărbații cu barbă.

Israelienii care poartă barbă din motive religioase vor putea purta măști faciale adaptate pentru a se proteja de coronavirus, în loc să li recomande să se bărbierească, a declarat oficialul guvernamental, citat de The Jerusalem Post.

La începutul lunii aprilie, autorităţile israeliene au cerut populaţiei să-şi acopere gura şi nasul în public, iar numeroşi evrei, musulmani, dar şi creştini care poartă barbă au fost puși în dificultate. Un purtător de cuvânt al Rabinului şef al Israelului a spus chiar că ar fi posibil să ceară evreilor religioşi să se radă dacă este necesar, relatează Al Jazeera.

Abia pe 6 aprilie directorul general adjunct al Ministerului Sănătăţii, Itamar Grotta, a venit cu precizările care au adus liniștea.


Nu bărbaţii cu barbă trebuie să se adapteze la mască, ci mai degrabă măştile trebuie să fie adaptate pentru bărbaţii cu barbă. Aşadar, oficialul guvernamental a anunţat că israelienii care îşi păstrează barba din motive religioase vor avea în curând la dispoziţie măşti corespunzătoare pentru a-i proteja de virus.

„În cîteva zile vor exista măşti de diferite dimensiuni. Cei cu barbă vor putea folosi măştile corespunzătoare”, a declarat Itamar Grotta.

La sfîrşitul lunii martie, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Urgenţă din Franţa, Patrick Pelloux, a recomandat bărbieritul în timpul pandemiei, pentru că „virusul ar putea cuibări acolo timp de câteva ore”, a spus medicul la BFMTV.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load