Țara care construiește sute de aeroporturi. Motivul

Țara care construiește sute de aeroporturi. Motivul

Statul chinez are o populație de peste 1,3 miliarde de locuitori, și urmează să aibă și aeroporturi pe măsură pentru toți pasagerii.

În prezent, China are aproximativ 235 de aeroporturi pe suprafața teritoriului său. Totuși, numărul de pasageri de pe acestea crește în mod constant și ar putea deveni curînd insuficiente pentru traficul aerian aglomerat. Oficialii din guvern estimează că țara va avea nevoie de aproximativ 450 de aeroporturi pînă în 2035. China ar putea urma să fie nevoită să facă față, în același an, la un sfert din pasagerii aerieni din lume.

Satisfacerea cererii nu este singurul motiv pentru care China vrea să dezvolte infrastructura aeriană. Statul asiatic vede această inițiativă și ca pe o posibilitate de dezvoltare economică a țării.

Această extindere are loc în multe zone și orașe mai puțin cunoscute din statul asiatic. Totuși, capitala țării, Beijing, este și aceasta locul în care autoritățile vor mai multe aeroporturi. În 2014, au început construcția unui aeroport extrem de modern, care va avea o capacitate de 620.000 de zboruri pe an. Aeroportul ar urma să înceapă să fie operabil din octombrie 2019.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load