Țara care a renunțat la dolarul american după ce a fost criticată de Trump

Țara care a renunțat la dolarul american după ce a fost criticată de Trump

Decizia a fost luată la o zi după declarațiile dure făcute de președintele Donald Trump.


La o zi după ce președintele Donald Trump a criticat aspru pe Twitter Pakistanul pe motiv că Islamabadul „minte” în privința teroriștilor, Pakistanul anunță că renunță la dolarul american în schimburile comerciale cu China, relatează CNBC.


La 24 de ore după ce Donald Trump a amenințat că va tăia ajutorul financiar pe care SUA îl acordă Pakistanului, pe motiv că autoritățile de aici „mint” și oferă „foarte puțin ajutor” pentru a „vîna teroriștii din Afganistan”, Islamabadul se răzbună. Banca Centrala a Pakistanului anunță că înlocuiește dolarul cu yuan-ul în schimburile comerciale cu China.


În aceeași zi, Ministru de Externe al Chinei a apărat eforturile anti-teroriste ale Islamabadului și a îndemnat comunitatea internațională să recunoscă acest lucru. China a promis Pakistanlui investiții de 57 de miliarde de dolari în energie și infrastructură în cadrul megaproiectului Belt and Road, considerat ca fiind refacerea Drumului Mătăsii.


„Statele Unite a acordat, în mod prostesc, Pakistanului peste 33 de miliarde de dolari în ultimii 15 ani, iar ei în schimb nu ne-au dat nimic mai mult decît mincini și amăgire, luîndu-ne liderii drept fraieri. Le-au acordat un mediu sigur teroriștilor pe care noi în vînăm în Afganistan. Gata!”, a scris Donald Trump pe Twitter pe 1 ianuarie.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load