Țara care a redus aspru ajutoarele sociale pentru străini

Țara care a redus aspru ajutoarele sociale pentru străini

Străinii şi familiile mari vor fi principalele categorii vizate de reduceri ale beneficiilor sociale în Austria, în baza unei reforme care a fost votată joi în parlament de partidele de dreapta la putere în Austria.


Deşi cuantumul minim standard al beneficiilor sociale este stabilit la 885 de euro pe lună, străinii vor primi cu 300 de euro mai puţin începînd din iunie, cu excepţia situaţiei în care dau dovadă de aptitudini medii de germană sau avansate de engleză.


Părinţii vor primi 221 şi respectiv 133 de euro pentru primul şi al doilea copil, dar numai 44 de euro pentru fiecare copil în plus.


Noile reglementări îi afectează în special pe imigranţi, care au tendinţa de a avea mai mulţi copii decît austriecii, notează dpa.


“Numărul străinilor care primesc beneficii sociale minime trebuie limitat în favoarea austriecilor nevoiaşi”, a declarat parlamentarul Dagmar Belakowitsch, membru al Partidului Libertăţii (FPOe) în cadrul legislativului.


“Aptitudinile de germană sînt o cerinţă cheie pentru integrarea pe piaţa muncii şi pentru funcţionarea societăţii noastre”, a declarat şeful grupului parlamentar al Partidului Popular austriac, August Woeginger.


Din media de 239.000 de persoane care au primit acest tip de beneficii în 2017, aproape jumătate erau străini şi aproape o treime refugiaţi, potrivit celor mai recente statistici oficiale.


Opoziţia liberală şi partidele de stînga au criticat amendamentele reformei beneficiilor sociale, afirmînd că adîncesc diviziunile sociale şi alimentează sărăcia.


“Este credinţa noastră fermă că nu trebuie să stigmatizăm anumite grupuri sau persoane”, a declarat şefa Partidului Social-Democrat, Pamela Rendi-Wagner.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load