COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Taina pachetelor cu bani care apăreau periodic pe străzile unui orășel din Marea Britanie

Taina pachetelor cu bani care apăreau periodic pe străzile unui orășel din Marea Britanie

Ani de zi zile, localnicii unui orășel din Marea Britanie s-au confruntat cu un mister extrem de plăcut: apariția pe străzi, la intervale regulate, a unor pachete cu bani, în sumă fixă de 2.000 de lire sterline (aproximativ 11.000 de lei), informează CNN.

Pachetele cu bani au apărut, pînă acum, de 12 ori pe străzile din Blackhall Colliery, un orășel din nordul Angliei, începînd din 2014. Banii erau, de regulă, lăsați în locuri unde puteau fi găsiți de persoane nevoiașe.

Acum, „misterul” a fost dezlegat: este vorba despre un cuplu care s-a „autodenunțat” la poliție. Cei doi au mărturisit că sînt persoanele care se află în spatele acestei acțiuni caritabile inițiate în 2014. De atunci, au lăsat, în acest fel, 12 pachete cu bani la diferite adrese din orășel.


Cei doi buni samariteni, care au dorit să rămînă anonimi, au spus că au ales această localitate din cauza „legăturii emoționale” cu acest loc, după ce fuseseră ajutați, în trecut, de un localnic, a precizat un reprezentant al poliției.

Astfel, cei doi anonimi au început, din 2014, să viziteze regulat orășelul și să lase sume de bani în locuri unde banii să poată fi descoperiți ușor de oameni cu probleme financiare. Cuplul obișnuia să rămînă în zonă pînă cînd banii erau găsiți de persoana vizată.

Ani de zile, poliția a încercat, fără succes, să afle de unde provin aceste sume: s-au făcut cercetări la sucursala locală a unei bănci, la oficiul poștal și s-a încercat inclusiv luarea de amprente de pe respectivele pachete.

După ce cuplul anonim a precizat că el reprezintă „sursa banilor”, polițiștii le-au returnat integral toți banii pe care îi lăsaseră pe străzile orașului. Motivul: localnicii care descoperiseră pachetele de bani, le-au predat la poliție, fără să-i cheltuiască.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load