COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tablourile pictate de un porc aduc sute de mii de dolari

Tablourile pictate de un porc aduc sute de mii de dolari

Pigcasso a fost salvată în anul 2016 de la o fermă de porci și adusă la Farm Sanctuary SA, lîngă Cape Town, în Africa de Sud. Potrivit proprietarei sanctuarului, animalul a avut o atracție naturală spre pictură, notează CBC News.

La puțin timp după ce a salvat porcul, Lefson, stăpîna lui Pigcasoo, a lăsat-o pe aceasta să se joace cu cîteva lucruri, printre care și cîteva pensule. „Dintr-un motiv necunoscut, ea a luat un mănunchi de pensule și nu a durat mult pînă a început să danseze cu pensula pe pînză și să vîndă lucrări în toată lumea”, a povestit Lefson pentru CBS News.

Pigcasso folosește o pensulă personalizată și o vopsea non-toxică pentru a face capodopere abstracte. Ea semnează colțul fiecărei picturi cu vîrful botului ei, folosind un amestec de sfeclă roșie și cerneală acrilică. Cînd nu pictează, Pigcasso îi place să-și ia gustarea preferat: popcorn cu caramel. În 2018, porcul a devenit primul animal care a găzduit propria lui expoziție. Capodoperele sînt vîndute începînd cu 500 de dolari și ajungînd la 4.000 de dolari.


Vînzarea operelor de artă a lui Pigcasso a adus sanctuarului aproape 145.000 de dolari. Anul acesta, în februarie, Pigcasso a lansat o colaborare cu Swatch. Lefson a spus că Swatch, compania de ceasuri elvețiene l-a contactat pe Pigcasso după expoziția pe care a avut-o. Compania a dorit colaborarea cu animalul pentru a sărbători Anul Chinezesc al Porcului.

Misiunea Farm Sanctuary SA este de a inspira compasiunea față de animalele de la fermă. Potrivit proprietarei, sanctuarul folosește banii proveniți din lucrările lui Pigcasso pentru a salva mai multe animale de fermă și pentru a „educa publicul larg despre atrocitățile actualelor practici agricole care nu dăunează doar animalelor, ci și sănătății și mediului”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load