COVID-19 în MOLDOVA

Summit UE maraton: Liderii UE se reunesc din nou luni după-amiază

Summit UE maraton: Liderii UE se reunesc din nou luni după-amiază

Nici a treia zi de negocieri dificile între liderii UE nu s-a încheiat cu un acord, așa că șefii de stat și de guvern și-au continuat discuțiile - nu lipsite de tensiuni - pe parcursul întregii nopți de duminică spre luni.

Miza este planul de relansare a economiei Uniunii Europene după șocul provocat de pandemia de coronavirus.

ACTUALIZARE LUNI, 20 iulie, ora 7:00. Liderii UE au avut o scurtă întîlnire cu toții, luni dimineața, după discuții bilaterale și în grupuri, care s-au desfășurat în cursul nopții. Ei au convenit să aibă o nouă ședință în plen în cursul după-amiezii, la ora 16:00, ora Bruxelles-ului, ora 17:00, ora Bucureștiului, a anunțat purtătorul de cuvînt al președintelui Consiliului European, transmite digi24.ro.


Potrivit unor surse diplomatice citate de politico.eu, ei tot nu ar fi ajuns la un acord în privința modului în care să împartă sutele de miliarde din planul de relansare între granturi (fonduri nerambursabile) și împrumuturi.

Totuși, cancelarul Austriei, una dintre țările „austere”, care au blocat obținerea unui acord, a postat pe Twitter un mesaj destul de enigmatic: „Negocieri dure tocmai s-au încheiat, putem fi foarte satisfăcuți cu rezultatul de azi. Vom continua după-amiază”, a scris Sebastian Kurz, fără să precizeze totuși care este rezultatul de care este mulțumit.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load