COVID-19 în MOLDOVA

Suedia vrea să renunţe complet la banii lichizi pînă în martie 2023

Suedia vrea să renunţe complet la banii lichizi pînă în martie 2023

Suedia a fost prima ţară europeană care a introdus bancnotele, în 1661. Şi tot Suedia ar putea fi prima ţară care renunţă la banii fizici. Iar termenul e destul de apropiat, luna martie 2023, transmite mediafax.ro.

Guvernatorul băncii centrale suedeze, Stefan Ingves, spune că unii tineri din Suedia nici nu mai ştiu cum arată banii reali. Însă crede că nu e cea mai bună idee, pentru că dacă se întâmplă ceva, ţara va avea nevoie de bani lichizi, iar politicienii ar trebui să impună nişte limite minime de cash băncilor şi companiilor.

Totul vine în contextual în care, în din ce în ce mai multe ţări, plăţile se fac electronic. Suedia e ţara cu cei mai puţini bani lichizi din lume, doar 1% din produsul intern brut. În Statele Unite procentul este de 8%, iar în Uniunea Europeană depăşeşte 10%. Cît despre România, ce să mai vorbim, aici n-ai valoare dacă nu scoţi cărămida de bani din buzunar. Scriitorul David Icke, un teoretician al conspiraţiilor despre viitor, spune că se întîmplă ceea ce prevedea el prin anii ’90


DAVID ICKE, scriitor: Următoarea etapă, despre care scriam la începutul anilor 90, este societatea fără bani lichizi. Atunci doar speculam pe baza informaţiilor vremii, că vor elimina banii lichizi. Şi priviţi, banii zboară din circulaţie, iar unele ţări, ca Suedia, sînt aproape fără bani lichizi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load