COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Suedezii ar putea să muncească de acasă pînă în 2021

Suedezii ar putea să muncească de acasă pînă în 2021

Suedia, care a atras atenţia prin strategia sa mai puţin strictă împotriva noului coornavirus, i-a îndemnat joi pe suedezi să muncească de acasă cel puţin pînă de Anul Nou, în contextul în care a depăşit pragul de 80.000 de îmbolnăviri de COVID-19.

Potrivit sursei citate, această măsură - care vizează în parte o reducere a utilizării mijloacelor de transport în comun - are scopul să faciliteze deplasarea muncitorilor consideraţi esenţiali, informează bursa.ro.

Autorităţile suedeze înregistrează în prezent o scădere a numărului contaminărilor, mai ales a cazurilor grave, care necesită îngrijiri intense.


Însă Agenţia suedeză a Sănătăţii Publice avertizează că, în cazul în care "contactele cresc din nou, există un risc considerabil al unei noi răspîndiri (a bolii) în toamnă".

"Noi am căutat mereu să implementăm măsuri durabile şi care să dea dovadă de rezistenţă prin munca de acasă pe termen lung, pe care trebuie să o realizăm pentru a lupta împotriva acestei pandemii", a subliniat într-o conferinţă de presă epidemiologul-şef Anders Tegnel.

De la începutul crizei sanitare, ţara a înregistrat peste 80.100 de cazuri de covid-19 - 318 în ultimele 24 de ore -, reprezentînd unul dintre nivelurile de contaminare pe locuitor cele mai mari din Europa.

În total, 5.739 de oameni au murit din cauza COVID-19 în Suedia, potrivit autorităţilor.

Spre deosebire de alte ţări europene, Suedia nu a impus niciodată o izolare a populaţiei şi a provocat o controversă pe tema pertienenţei strategiei sale împotriva covid-19, potrivit news.ro.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load