COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Suedezii anunță că au aflat, după 34 de ani, cine l-a asasinat pe premierul Olof Palme

Suedezii anunță că au aflat, după 34 de ani, cine l-a asasinat pe premierul Olof Palme

Procurorii suedezi anunță că au stabilit cine este asasinul premierului Olof Palme, împușcat în plină stradă în 1986, punînd capăt astfel unui mister vechi de 34 de ani, relatează BBC.

Anchetatorii spun că asasinul este Stig Engstrom, cunoscut ca „Omul Skandia”, care s-a sinucis în 2000. Astfel, ancheta privind moartea lui Palme va fi în sfîrșit închisă, a anunțat procurorul șef Krister Petersson.

Palme a fost împușcat în spate în Stockholm, în timp ce mergea spre casă împreună cu soția sa, Lisbet. Se întorceau de la cinematograf, iar Palme dăduse liber oamenilor din echipa de securitate care îl proteja. Asasinatul a avut loc pe una dintre cele mai aglomerate străzi din oraș și circa 20 de martori au spus că au văzut cum un bărbat înalt trage cîteva focuri de armă și apoi fuge de la locul faptei.

Mii de oameni au fost audiați după acest asasinat. Inițial, a fost condamnat un hoț de buzunare, pe care îl identificase Lisbet Palme, dar verdictul a fost schimbat la apel deoarece nu a fost găsit un mobil al crimei și nici arma cu care a fost comis asasinatul.


Stig Engstrom, identificat acum ca adevăratul asasin, a devenit cunoscut sub numele de „Omul Skandia”, deoarece lucrase pentru compania de asigurări Skandia. Muncise tîrziu în seara crimei la sediul firmei, aproape de locul crimei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load