Submarinele britanice sînt prea mici pentru militarii grași

Submarinele britanice sînt prea mici pentru militarii grași

Un lord britanic propune modificarea submarinelor, pentru a ţine pasul cu „epidemia de obezitate" care afectează şi forţele armate.

Un membru al Camerei Lorzilor din Parlamentul Britanic şi fost profesor de chirurgie la Spitalul Univesitar St Thomas's a propus modificarea trapelor submarinelor astfel încît acestea să poată fi folosite de marinarii care suferă de obezitate, transmite The Telegraph. Lord Ian McColl a declarat că scaunele de catapultare din avioanele de luptă F-35 britanice au fost deja modificate pentru a susţine piloţii actuali, care sînt mai grei decît cei din generaţiile anterioare.

„De departe cea mai serioasă tulburare de alimentaţie este epidemia de obezitate care afectează acum forţele armate. Scaunele de catapultare de la avioane au trebuit să fie modificate din cauza obezităţii. S-ar putea să fim nevoiţi să lărgim trapele submarinelor", a declarat McColl , în Camera Lorzilor.

În Royal Air Force, un sondaj recent a descoperit că 4.272 de bărbaţi şi femei, mulţi piloţi, suferă de obezitate clinică. Un purtător de cuvînt al Ministerului Apărării a declarat că standardele fizice pentru cei care servesc pe submarine au fost menţinute şi că nu este nevoie ca trapele de pe aceste nave să fie lărgite.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load