COVID-19 în MOLDOVA

SUA: Lukașenko trebuie convins că nu poate fi președinte

SUA: Lukașenko trebuie convins că nu poate fi președinte

Liderul Belarus, Alexandr Lukașenko, trebuie să fie convins că el nu poate fi președintele țării în circumstanțele actuale.

Această opinie a fost exprimată de reprezentantul permanent al SUA în cadrul Organizației pentru securitate și cooperare în Europa (OSCE), James Gilmore, într-un interviu acordat joi revistei Foreign Policy, transmite tass.ru

"Ce trebuie să facem acum este să încercăm să-l convingem pe Lukașenko că nu poate fi președinte al țării în circumstanțele actuale. El consideră că alegerile fraudate, urmate de suprimarea crudă a poporului, sînt acceptabile", susține Gilmore.


El a spus că este încă "profund preocupat" de posibila intervenție a Rusiei în Belarus, cu scopul de a oferi sprijin lui Lukașenko.

Miercuri, asistentul adjunct al Secretarului de Stat al SUA pentru Europa și Eurasia, George Kent, a declarat că relațiile ruso-americane s-ar putea înrăutăți și mai mult în cazul unei "intervenții de forță deschise" a Rusiei în situația din Belarus. Potrivit versiunii sale, OSCE este un "mediator natural" între autoritățile belaruse și opoziție.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load