SUA intenţionează să vîndă Ucrainei rachete antitanc

SUA intenţionează să vîndă Ucrainei rachete antitanc

Statele Unite intenţionează să vîndă Ucrainei 210 rachete antitanc cu scopul de a consolida capacităţile de apărare ale Ucrainei împotriva Rusiei, informează The Associated Press.


Departamentul de Stat al SUA a aprobat, joi, planul de vînzare al celor 210 rachete către Ucraina în valoare de 47 de milioane de dolari. Planul a fost trimis Congresului american, care se va pronunţa în maximum 30 de zile pe marginea acestuia, însă este de aşteptat ca acesta să fie adoptat, din moment ce majoritatea congresmenilor au susţinut public necesitatea furnizării de armament către Guvernul de la Kiev.


Potrivit Departamentului american de Stat, Ucraina ar urma să primească 210 rachetă Javelin.


”Sistemul Javelin va ajuta Ucraina să îşi consolideze capacitatea de apărare pe termen lung şi să îşi protejeze suveranitatea şi integritatea teritorială”, se arată într-un comunicat al Pentagonului.


Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat pînă în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load