SUA impun sancţiuni pentru legături cu Stat Islamic

SUA impun sancţiuni pentru legături cu Stat Islamic

Departamentul Trezoreriei Statelor Unite a impus, marţi, sancţiuni împotriva a doi indivizi şi şapte organizaţii din Africa şi Asia suspectate de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.


Potrivit Trezoreriei SUA, pe lista sancţiunilor au ajuns Abu Musab Al-Barnawi din Nigeria, Mahad Moalim din Somalia, dar şi şapte organizaţii din Bangladesh, Egipt, Filipine, Somalia şi Tunisia.


”Această acţiune este parte a unui plan comprehensiv de combatere a reţelei teroriste Stat Islamic (SI), în coordonare cu cei 75 de membri ai coaliţiei pentru înfrîngerea grupării teroriste. Am realizat paşi semnificativi în acest sens”, se arată într-un comunicat al Trezoreriei americane.


”Urmărim să distrugem SI şi paradisurile sale fiscale, să le anihilăm capacitatea de a recruta militanţi terorişti din străinătate, să le distrugem resursele financiare în aşa fel încît să nu mai aibă posibilitatea de a răspîndi materiale propagandistice pe internet şi pe reţelele de socializare. Vrem să ajutăm la stabilizarea zonelor din Irak şi Siria eliberate de sub ocupaţia jihadiştilor pentru ca oamenii strămutaţi să se poată întoarce în siguranţă la casele lor şi să-şi reconstruiască viaţa”, a mai precizat Trezoreria SUA.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load