X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

SUA duc un război comercial cu China, iar UE cooperează, dar își apără interesele

29 apr. 2019,, 10:00   Externe
2094 0

Statele Unite ale Americii duc un război comercial cu China, iar Uniunea Europeană cooperează cu această țară, dar își apără interesele.

Acest subiect a fost discutat în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune" cu Elena Levițkaia-Pahomova pe canalul NTV-Moldova, la care a participat conducătorul proiectului "China - Europa Centrală și de Est" la Centrului de Investigații Strategice și Reforme, Alexandr Stahurski, transmite Noi.md.

După cum s-a menționat, cel de-al 15-lea summit UE-China a avut loc recent la Bruxelles în toiul războiului declarat de China Washington-ului, iar Statele Unite au fost extrem de nemulțumite de acest eveniment.

Administrația președintelui american Donald Trump, în ajunul summitului, a amenințat că va impune taxe la importul de mărfuri din UE în valoare de 11 miliarde de dolari. Cu toate acestea, europenii își continuă drumul. În comunicatul final al summit-ului UE-China de la Bruxelles, ei au reușit să introducă două puncte care să le apere drepturile.

Prima prioritate pentru Bruxelles a fost să convingă Beijingul să renunțe la subvențiile de stat pentru întreprinderile industriale chinezești, ceea ce le creează avantaje față de companiile europene.


Într-o declarație comună, UE și RPC au convenit să reformeze Organizația Mondială a Comerțului pentru a elimina provocările comerciale globale. Pentru a realiza acest lucru, ambele părți intensifică discuțiile în vederea consolidării reglementărilor internaționale privind subvențiile industriale.

A doua realizare a UE este acordul ambelor părți de a respinge transferul forțat de tehnologie. În prezent China obligă firmele străine să-și transfere tehnologiile companiilor chineze în schimbul accesului la piața RPC. Pentru confruntarea lor cu SUA, chinezii, la rîndul lor, promit sprijin politic europenilor.

Beijingul intenționează, de asemenea, să coopereze în cadrul Acordului privind clima, un document important pentru Europa, care a fost refuzat de președintele american Donald Trump, precum și să respecte condițiile Acordului nuclear iranian, din nou împotriva voinței Washingtonului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?