SUA ar putea impune noi sancțiuni împotriva Rusiei

SUA ar putea impune noi sancțiuni împotriva Rusiei

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei Statelor Unite, a declarat, marţi, că Administraţia de la Washington va impune noi sancţiuni împotriva Rusiei, ca urmare a publicării "Raportului Kremlin", relatează The Associated Press.


”În viitorul apropiat, vom aplica sancţiuni suplimentare. Va fi peste cîteva luni, sau poate într-o lună, vreau să fiu prudent cu acest angajament”, a declarat Mnuchin.


Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a publicat, marţi, o listă cu 210 oameni de afaceri şi înalţi oficiali ruşi care ar avea legături cu preşedinţia Rusiei. Lista a fost cerută de către Congresul SUA, care a adoptat în 2017 o lege care prevede sancţiuni împotriva Rusiei pentru ingerinţe în alegerile prezidenţiale din 2016. Acest raport a fost denumit de către presă "Lista lui Putin", "Lista oligarhilor", "Raportul Kremlin".


Raportul conţine numele aproape tuturor membrilor administraţiei prezidenţiale din Rusia, pînă la purtătorul de cuvînt al lui Vladimir Putin, Dmtri Peskov, precum şi premierul Dmitri Medvedev, şefii instituţiilor de stat ruse, primari, guvernatori şi parlamentari. Au fost incluşi şi liderii ai unor corporaţii din sectorul public, dar şi privat, catalogaţi drept "oligarhi".


”În trecut, am eliberat, în mod naiv, sute de terorişti periculoşi, doar pentru a-i reîntîlni pe cîmpul de luptă, inclusiv pe liderul SI, al-Baghdadi. Astăzi, tocmai am semnat un ordin prin care secretarul Mattis va reexamina politica noastră de detenţie şi pentru a ţine deschise locurile de detenţie de la Guantanamo Bay”, a precizat preşedintele Statelor Unite.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load