COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Studiu: De ce bărbații sînt mai predispuși să se îmbolnăvească cu COVID-19

Studiu: De ce bărbații sînt mai predispuși să se îmbolnăvească cu COVID-19

Bărbații, comparativ cu femeile, se pot îmbolnăvi mai des de COVID-19 datorită concentrației mai mari în sîngele lor a enzimei de conversie a angiotensinei 2 (ECA2), datorită interacțiunii cu care coronavirusurile pătrund în celulă.

Despre acest lucru a anunțat Societatea europeană a cardiologilor (ESC), cu referire la datele unui nou studiu, transmite ria.ru

"ECS 2 este un receptor pe suprafața celulelor. El interacționează cu coronavirusul și îi permite să pătrundă și să infecteze celulele sănătoase... În plămîni există o concentrație ridicată de ECS2, de aceea se crede că aceste enzime joacă un rol crucial în progresul bolilor pulmonare asociate cu COVID-19", explică dr.Adrian Voors, profesor de cardiologie de la Centrul Medical Universitar din Groningen (UMCG).

Un grup de oameni de știință au măsurat concentrațiile de ESC 2 în probele de sînge luate de la mai mult de 3,5 mii de pacienți cu insuficiență cardiacă din 11 țări europene. S-a dovedit că concentrația ESC2 la bărbați a fost mai mare decît la femei.


Studiul a fost început înainte de pandemia de coronavirus și nu a inclus pacienți cu COVID-19. Cu toate acestea, atunci cînd rezultatele altor lucrări au arătat că ESC2 are legătură cu intrarea noului coronavirus în celule, Voors și echipa sa au observat că acest lucru se reflectă în munca lor.

După cum s-a anunțat anterior, unele studii au arătat că inhibitorii ESC sau blocatorii receptorilor de angiotensină (BRA) luate pentru tratarea hipertensiunii arteriale, pot crește concentrația de ESC2 în plasmă, astfel crescînd riscul de infecție și de deces de COVID-19 pentru pacienții care suferă de boli cardiovasculare și administrează astfel de medicamente.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load