Stare de urgență în Noua Zeelandă

Stare de urgență în Noua Zeelandă

Christchurch și alte două districte din Insula de Sud a Noii Zeelande au declarat stare de urgență în așteptatrea ciclonului Gita care a lovit deja o parte din țară, scrie BBC News.


Zeci de școli au fost închise și drumurile s-au închis pe Insula de Sud, pe măsură de furtuna a lovit zona. De asemena, Compania Națională Aeriană din Noua Zeelandă a anulat toate decolările și aterizările din capitală, Wellington, pe Insula de Nord.


Districtele Gray și Buller de pe Insula de Sud au declarat stare de urgență în condițiile în care ciclonul urmează să lovească în cursul nopții și miercuri dimineață. Autoritățile au cerut locuitorilor din zonele joase să evacueze, spunînd că se așteaptă ca un număr destul de amre de locuințe să fie inundate.


Primul Ministru Jacinda Ardern a declarat că militari au fost trimiși în zonele care ar putea fi cel mai grav afectate de furtună. Ea a adăugat că Biroul Național de Apărare Civilă din Wellington este de asemenea pregătit să intervină.


Gita, care a lovit săptămîna trecută în Pacific a lăsat în urma sa dezastre în Tonga și Fiji. În Tonga numeroase clădiri, printre care și cea a parlamentului, au fost distruse de furtună.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load