COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Stare de alertă: Locuitorii unui oraș, sfărtuiți să nu iasă din casă

Stare de alertă: Locuitorii unui oraș, sfărtuiți să nu iasă din casă

Locuitorii din Sydney se confruntă cu un val gros de fum cauzator de accese de tuse, provocat de mai multe incendii de vegetaţie scăpate de sub control în regiunile rurale aflate la nord de principala metropolă a Australiei.

Autorităţile sanitare ale oraşului i-au sfătuit pe rezidenţii care suferă de afecţiuni respiratorii să evite orice formă de activitate fizică în aer liber.

“Dacă vreţi să evitaţi fumul, cel mai bun lucru pe care puteţi să îl faceţi este să rămîneţi acasă şi să închideţi uşile şi ferestrele”, a declara.t Richard Broome, ministrul Sănătăţii din statul australian New South Wales (Noua Galie de Sud).


Sydney este capitala Noii Galii de Sud, cel mai populat dintre statele australiene şi aflat în sud-estul acestei insule-continent.

Pompierii depun eforturi considerabile încercînd să controleze zecile de incendii care au distrus deja peste 2.000 de hectare. Vîntul a împins spre Sydney valul de fum, “care va persista timp de mai multe zile şi nu se va disipa decît pe durata acestui weekend”, potrivit pompierilor australieni.

Potrivit autorităţilor locale, calitatea aerului este “proastă”, cu o concentraţie de particule în suspensie mai mare decît cele înregistrate în Bangkok, Jakarta şi Hong Kong.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load