COVID-19 în MOLDOVA

Sportivii care vor participa la Olimpiada de la Tokyo ar putea să fi eliberați de izolarea de două săptămîni

Sportivii care vor participa la Olimpiada de la Tokyo ar putea să fi eliberați de izolarea de două săptămîni

O comisie guvernamentală japoneză însărcinată cu formularea paşilor de combatere a pandemiei de coronavirus în perspectiva Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de la Tokyo, amînate de anul acesta pentru 2021, a avut, vineri, prima sa reuniune şi va înainta un raport preliminar înainte de sfîrşitul anului, transmite Kyodo.

Comisia, condusă de Kazuhiro Sugita, în cooperare cu guvernul metropolitan de la Tokyo şi cu Comitetul local de organizare a JO, are ca misiune controlul frontierelor şi stabilirea măsurilor de siguranţă, transmite stirileprotv.ro.

„Din perspectiva organizării unor Jocuri sigure, luăm în considerare măsuri efective şi le punem în practică”, a afirmat Sugita în cadrul reuniunii.


Pornind de la presupunerea că răspîndirea globală a virusului nu va fi controlată total pînă la Jocurile de la Tokyo, guvernul nipon şi Comitetul de organizare iau în considerare relaxarea restricţiilor de intrare în ţară pentru sportivii străini.

Relaxarea este aşteptată să fie făcută cu condiţia ca sportivii să furnizeze documente prin care să dovedească faptul că au fost testaţi negativ la coronavirus şi să accepte limite de călătorie în Japonia, potrivit oficialilor guvernamentali.

Participanţii la prima reuniune a comisiei includ oficiali din ministerele de Externe şi al Sănătăţii, precum şi din partea agenţiei pentru imigrări.

În condiţii normale, circa 11.000 de sportivi din peste 200 de ţări şi regiuni participă la Jocurile Olimpice.

Totuşi, în cadrul eforturilor de împiedicare a răspîndirii virusului, Japonia refuză intrarea pe teritoriul său a străinilor care au fost recent în 159 de ţări şi regiuni, inclusiv cea mai mare parte a Asiei, toată Europa şi Statele Unite.

Comisia intenţionează să aibă mai multe întîlniri pînă la prezentarea unui raport.

Alte probleme pe agenda sa sînt măsurile anti-virus în Satul Olimpic şi la bazele olimpice, paşii care trebuie urmaţi împotriva infectărilor cu COVID-19 şi modul de gestionare a spectatorilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load