COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spectacolul naturii: Un fotograf din SUA a filmat delfini ce strălucesc în întuneric (VIDEO)

Spectacolul naturii: Un fotograf din SUA a filmat delfini ce strălucesc în întuneric (VIDEO)

Fotograful american Patrick Coyne a reusit sa realizeze o înregistrare care a devenit în scurt timp - și pe bună dreptate - viral.

Acesta a filmat mai multi delfini bioluminescenți, aproape de coasta californiana, langa plaja Newport.

El insusi, postand dovada pe Instagram, admite ca e un imens noroc sa surprinzi astfel de imagini. Iti trebuie o doza mare de sansa, ceea ce lui i s-a intamplat.

Era afara, cu aparatul in mana, sperand sa surprinda niste imagini demne de a fi imortalizate. Si au aparut doi delfini care straluceau in intuneric, miscandu-se halucinant. In scurt timp, li s-au alaturat si altii.

"(...) era o nebunie. Inca incerc sa procesez asta", a scris el pe reteaua de socializare, conform Science Alert.


Astfel de imagini, nu doar rare in natura, sunt si foarte greu de surprins. Un astfel de spectacol de lumini e intermitent, efemer prin natura lui. In astfel de regiuni de coasta, fenomene de aceasta natura au la baza organismele microscopice Dinoflagellata, un tip de plancton foarte sensibil la miscare.

Cand delfinii sau alt pradator se apropie de ele, acestea se "aprind" de frica, emitand o lumina ce dureaza 100 de milisecunde. Cand densitatea lor e mare, cum s-a intamplat in acest caz, spectacolul e total.

Clipul a fost distribuit inclusiv de Rebecca Helm, ecologist din cadrul Universitatii North Carolina, care a spus ca asa arata "atacurile de panica luminoase" ale acestui tip de plancton.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load