COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Spania: S-au redeschis centrele comerciale

Spania: S-au redeschis centrele comerciale

Spania nu a înregistrat niciun deces în ultimele 24 de ore şi pentru prima dată numărul noilor infectaţi a scăzut sub 50. În Madrid şi Barcelona entuziasmul trecerii la faza a doua a fost atât de mare încît oamenii au fost întîmpinaţi în mall-uri cu aplauze şi zîne bune care să-i invite la cumpărături. Nu înainte însă de a se dezinfecta pe mîini şi picioare la intrare şi obligatoriu cu mască şi mănuşi, potrivit stiriletvr.ro.

Mall-urile din Madrid le-au pregătit clienţilor adevărate spectacole, dar şi multe măsuri de siguranţă. Peste tot există gel dezinfectant, mănuşi, măşti şi covoraşe cu soluţii pentru curăţarea pantofilor.

Oamenii au la dispoziţie indicatoare şi trasee de urmat pentru fiecare sens de mers, astfel încât contactul cu cei din jur să fie minim.


Din cauza aglomeraţiei şi a accesului restricţionat la 40 la sută din capacitate s-au creat cozi la intrarea în magazine.

Şi pe plajele din Catalonia s-au luat măsuri de siguranţă pentru a se evita aglomeraţia. Săptămâna această au fost instalate camere video cu senzori şi semafoare pentru a avertiza turiştii dacă mai sînt locuri disponibile pe nisip.

Tot în faza a doua se află şi Valencia, Castilla la Mancha şi Castilla y Leon.

Restul Spaniei se află în faza a treia de relaxare a restricţiilor, se poate călători între regiuni, iar accesul în magazine, muzee, cinematografe şi restaurante a crescut la 50 la sută din capacitate.

Rămîn închise doar locurile de joacă pentru copii şi parcurile de distracţii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load