COVID-19 în MOLDOVA

Spania: Primele teste pe oameni cu un vaccin anticovid

Spania: Primele teste pe oameni cu un vaccin anticovid

În Spania începe astăzi efectuarea primelor teste pe oameni cu un vaccin antiCOVID-19, dezvoltat de compania belgiană Janssen.

Două spitale din capitala Madrid și din orașul Santander se implică în cercetarea la care participă 190 de voluntari.

Are detalii corespondentul romania-actualitati la Madrid, Annamaria Damian.

Reporter: Primele probe pe oameni în Spania pentru un vaccin antiCOVID încep la Santander, în nordul țării, cu 40 de voluntari. Aceştia au fost împărțiți în două grupe de vîrstă: de la 18 la 55 de ani și de la 65 de ani în sus. Potrivit reprezentanților companiei, datele rezultate din cercetările preliminare sînt încurajatoare deoarece arată că vaccinul oferă o protecție mare în fața coronavirusului, prevenind replicarea lui la nivelul căilor respiratorii.


Cercetătorii spun că toate procedurile pot dura între /.../ și șase luni. Pe de altă parte, directorul Programului internațional împotriva malariei de la Organizația Mondială a Sănătății, epidemiologul spaniol Pedro Alonso, a criticat gestiunea Spaniei în pandemia de COVID-19 și mai ales faptul că nu s-a învățat nimic din primul val. În continuare, Spania are cele mai rele date din lume, a spus Alonso, pentru că eliminarea treptată a restricțiilor nu s-a făcut cu atenție, iar populația nu a fost informată corect și conștientizată privind riscurile.

Spania raportează în continuare zilnic cîteva mii de cazuri de COVID-19, dar autoritățile afirmă că aproximativ 45% din acestea sînt asimptomatice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load