Spania, acoperită la propriu de zăpadă

Spania, acoperită la propriu de zăpadă

Este vremea extremelor în lume. Sute de mii de oameni sînt sub ameninţarea ninsorilor sau a inundaţiilor. În Spania, drumurile sînt blocate de nămeţi, în timp ce în Noua Zeelandă a fost decretată stare de urgenţă.


O furtună puternică a avariat drumuri, a smuls copaci din rădăcină şi a doborît stîlpi de tensiune.


Este cod roşu de vreme rea în nordul Spaniei, unde ninsorile abundente au provocat haos. Pe 1.300 de kilometri de drumuri de circulă cu dificultate, în timp ce porturile stau închise din cauza furtunii.


Veştile proaste continuă, însă. Ninsorile abundente se vor ţine lanţ şi au fost emise alerte în mai multe zone din nordul ţării, unde temperaturile vor continua să scadă.


O alertă a fost emisă şi în Noua Zeelandă, dar din cauza inundaţiilor. O furtună puternică a smuls din pămînt copacii şi stîlpii de tensiune şi a distrus mai multe drumuri.


Mai multe zone au fost inundate, iar de-a lungul coastei, valuri puternice au pătruns pe ţărm. În Auckland, străzile seamănă mai mult cu nişte rîuri, pe care plutesc diverse resturi.


Afectată de inundaţii este şi Bolivia. 50.000 de oameni au rămas fără case, după revărsarea mai multor rîuri. Cea mai afectată este regiunea de la graniţa cu Argentina şi Paraguay. Armata a fost trimisă în sprijinul oamenilor de acolo, dar ajutoarele ajung cu greu la victime.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load