Soția lui Zelenski a cumpărat un apartament de lux în Crimeea, la jumătate de preț

Soția lui Zelenski a cumpărat un apartament de lux în Crimeea, la jumătate de preț

Soţia noului preşedinte ucrainean Volodimir Zelenski a cumpărat un apartament de lux de la omul de afaceri Oleksandr Buriak, plătind mai puţin de jumătate din valoarea de piaţă a acestuia, informează Reuters, citînd documente oficiale, potrivit Digi24.ro. 


Zelenski a cîștigat turul al doilea al alegerilor prezidențiale cu 73 la sută din sufragii, în fața președintelui în exercițiu, Petro Poroșenko, notează sursa citată. 


„Însă achiziţionarea unui apartament de lux în complexul Emperor de pe malul Mării Negre, în Crimeea, arată că familia lui Zelenski a beneficiat de pe urma unei tranzacţii cu un membru marcant al acestei elite”, scrie agenția Reuters, citată de News.ro.


Soţia lui Zelenski, Olena Zelenska, a achiziţionat, la jumătate de preţ, un penthouse în acest complex de pe malul Mării Negre aparţinînd oligarhului Oleksandr Buriak. Ea a plătit, în 2013, suma de 163.893 de dolari pentru apartamentul cu trei camere, potrivit declaraţiei de venit depuse de soţul ei anul acesta. Asta înseamnă 1.263 de dolari pe metru pătrat, în condiţiile în care valoarea de piaţă la acel moment, potrivit site-ului domik.ua, era între 3.000 şi 4.000 de dolari pe metru mătrat, mai scrie sursa citată.


Un agent imobiliar a declarat, sub protecţia anonimatului, că un apartament ca cel din complexul Emperor se vinde de obicei cu preţuri cuprinse între 2.500 şi 3.000 de dolari pe metru pătrat, dar poate ajunge şi pînă la 5.000 de dolari pe metru pătrat.


Nici Zekenski, nici soţia acestuia şi nici omul de afaceri nu au dorit să comenteze informaţiile, precizează Reuters.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load