Sora lui Kim Jong-un a fost aleasă în parlamentul nord-coreean

Sora lui Kim Jong-un a fost aleasă în parlamentul nord-coreean

Sora mai mică a liderului nord-coreean Kim Jong-un, Kim Yo-jong, a fost aleasă deputat al Adunării Populare Supreme de legislatura a 14-a, în urma alegerilor parlamentare din 10 martie.


Despre acest lucru a relatat, marți, 12 martie, Agenția Centrală de Telegrafie din Coreea.


Kim Yo-jong este considerată una dintre cele mai influente femei din Coreea de Nord și unul dintre cei mai apropiați consilieri ai lui Kim Jong-un. Ea deţine postul de primvice-director al Departamentului de Propagandă și Agitație al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea (TPC).


Potrivit TASS, după ce a fost aleasă deputat, Kim Yo-Jong, în conformitate cu legislaţia ţării, își va păstra postul.


Prezenţa la vot în cadrul alegerilor legislative organizate duminică în Coreea de Nord a fost de 99,99%, în creştere faţă de scrutinul organizat în urmă cu cinci ani, în cadrul căruia prezenţa la vot a fost de 99,97%.


Rata de participare a fost comunicată marţi de agenţia de presă nord-coreeană KCNA, menţionînd că procentul de 0,01% este reprezentat de „persoanele care nu se aflau pe teritoriul ţării sau care lucrează pe mare”.


Scrutinul pentru Ansamblul Suprem al Poporului (ASP), considerat Parlamentul Coreei de Nord, este organizat o dată la cinci ani. La fel ca în cadrul alegerilor din anul 2014, fiecare candidat a obţinut 100% din voturi.


„Toţi votanţii au participat ca un singur om în aceste alegeri, care cimentează puterea unui popor la fel de solid ca o stîncă”, relatează agenţia KCNA, citând un comunicat emis de Comitetul Electoral Central din Coreea de Nord.


„100% dintre cetăţeni au votat în favoarea candidaţilor ASP înregistraţi în circumscripţiile relevante”, se menţionează în comunicat.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load