COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Sondaj: Mai puțin de un sfert din alegătorii americani pot arăta Iranul pe hartă

Sondaj: Mai puțin de un sfert din alegătorii americani pot arăta Iranul pe hartă

Deşi Statele Unite par gata de război cu Iranul, mai puţin de un sfert din alegătorii americani pot arăta pe harta lumii unde se află această ţară cu 81 de milioane de locuitori, arată un sondaj de opinie Morning Consult/Politico.

Ceva mai mulţi, dar nu foarte mulţi se descurcă dacă li se arată o hartă a Orientului Mijlociu. Doar 23% din cei 1995 de alegători înscrişi pe listele electorale participanţi la sondaj au localizat corect Iranul, între Irak şi Afganistan. Pe harta mai restrînsă a regiunii, au indicat corect republica islamică 28%.

Însă o mare parte din chestionaţi consideră justificată lovitura aeriană ordonată de preşedintele Donald Trump pentru uciderea generalului iranian Qassem Soleimani. Conform sondajului Morning Consult/Politico, 47% din americanii înregistraţi ca alegători susţin atacul cu dronă şi doar 40% îl dezaprobă.


În rîndul republicanilor, susţinerea faţă de lovitură este ceva mai mare decît printre democraţi. Proporţia bărbaţilor care au reuşit să indice corect frontierele Iranului a fost dublă faţă de cea a femeilor. Ceva mai puţin de jumătate din cei care au răspuns au declarat că au auzit "multe" despre atac.

Sondajul a fost efectuat înainte de riposta iraniană. Iranul a reacţionat la uciderea lui Soleimani lansînd marţi noaptea zeci de rachete asupra a două baze americane din Irak. Teheranul a susţinut că au fost ucişi cel puţin 80 de americani, dar Washingtonul a dezminţit; Trump a precizat că nu a fost nici măcar rănit vreun militar din forţele SUA.

Susţinerea pentru preşedintele Statelor Unite nu a fost influenţată de operaţiunea din 3 ianuarie, arată un alt sondaj Morning Consult.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load