Șoferii mașinilor vechi vor plăti taxă pentru a intra în centrul Londrei

Șoferii mașinilor vechi vor plăti taxă pentru a intra în centrul Londrei

Şoferii maşinilor mai vechi şi mai poluante, furgonetelor şi motocicletelor vor fi nevoiţi să plătească 12,50 lire sterline pentru a intra în centrul Londrei începînd de luni, în încercarea primarului oraşului de a îmbunătăţi calitatea aerului.

Taxa Zonei cu Emisii Ultra Reduse (Ultra Low Emissions Zones - ULEZ) se aplică, în general, autovehiculelor ce funcţionează pe carburant de tip benzină, înregistrate pentru prima dată înainte de 2006 şi pentru modele de tip diesel, înregistrate înainte de 2015.

În timpul zilei, de luni pînă vineri, majoritatea şoferilor trebuie să achite o taxă de 11,50 lire pentru a intra în aceeaşi zonă.

„Toxicitatea aerului este un ucigaş invizibil, responsabil pentru una dintre cele mai mari urgenţe naţionale din domeniul sănătăţii generaţiei noastre. ULEZ este elementul central al planurilor noastre de a curăţa aerul londonez, cele mai îndrăzneţ plan pentru orice oraş de pe planetă, iar ochii lumii sînt aţintiţi asupra noastră”, a declarat primarul Sadiq Khan.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load