COVID-19 în MOLDOVA

Smartphonurile din Turcia au pierdut accesul la Google

Smartphonurile din Turcia au pierdut accesul la Google

Toate telefoanele cu Android din Turcia vor fi livrate fără Google Mobile Services.

Nu, nu este vorba despre modele Huawei, care oricum nu mai pot folosi celebra infrastructură Google, ci despre toate dispozitivele mobile vîndute pe teritoriul Turciei, indiferent de producător. Această decizie pare să fie o consecinţă a acţiunilor pe care autorităţile ţării le-au luat împotriva Huawei, care aveau ca scop posibilitatea de a alege un motor de căutare la pornirea dispozitivului.

Yandex, echivalentul Google din Rusia, a depus o plîngere către autorităţile din Turcia, spunînd că Google obligă utilizatorii să folosească motorul său de căutare, care este setat ca implicit din fabrică. Guvernul turc a decis în urma investigaţiilor să amendeze Google cu 17,4 milioane de dolari şi să oblige compania să ofere posibilitatea de a alege un motor de căutare la configurarea iniţială a telefonului.


Chiar dacă Google a realizat cîteva schimbări în procesul de configurare a telefonului, autorităţile din Turcia nu au fost satisfăcute de rezultate şi a impus o amendă de 0,5% din veniturile zilnice ale companiei pînă cînd „problema” va fi rezolvată, cu termen de soluţionare de 60 de zile.

Rezultatul este retragerea licenţelor de Google Mobile Services pentru toate smartphone-urile cu Android din Turcia. Acest lucru înseamnă că telefoanele realizate special pentru a fi vîndute în această ţară vor veni fără Google Maps, YouTube, Google Play Store şi celelalte aplicaţii Google, asemeni modelului Huawei Mate 30. În consecinţă însă, toate telefoanele care sînt deja lansate, nu mai primesc actualizări de software. Telefoanele care sînt deja pe stoc şi sînt echipate cu GMS vor fi vîndute în continuare.

Între timp, Google pune presiune pe primul ministru al ţării şi pe şeful consiliului concurenţei din Turcia pentru a revoca decizia iniţială.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load