Sistemele antirachetă deţinute de Japonia nu reprezintă o ameninţare

Sistemele antirachetă deţinute de Japonia nu reprezintă o ameninţare

Sistemele antirachetă deţinute de Japonia au scop pur defensiv, sînt controlate de specialişti şi nu reprezintă o ameninţare pentru statele vecine, a declarat, marţi, un purtător de cuvînt al Ministerului japonez de Externe, informează site-ul agenţiei Tass.


Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, şi-a exprimat luni îngrijorarea că Statele Unite ar putea avea acces la sistemul Aegis Ashore, un dispozitiv care poate intercepta rachete Oficialul rus a menţionat că Moscova îşi doreşte să discute cu oficialii de la Tokyo pentru a primi o dovadă mai clară.


"Sistemele antirachetă al ţării au scopul de a proteja vieţile şi propietăţile oamenilor şi au scop pur defensiv. Ţara noastră le controlează în mod independent şi nu reprezintă nicio ameninţare pentru statele vecine, inclusiv pentru Rusia. Acest lucru a fost clarificat către partea rusă în cadrul reuniunii miniştrilor de Externe, din luna noiembrie a anului trecut", a declarat purtătorul de cuvînt al Ministerului japonez de Externe.


Diplomatul a mai adăugat că Japonia intenţionează să poarte discuţii cu Rusia pentru a rezolva disputa cu privire la Insulele Kurile şi pentru a semna un tratat de pace.


În luna decembrie, Guvernul de la Tokyo a aprobat decizia de achiziţionare a două sisteme antibalistice americane Aegis Ashore, pe fondul intensificării tensiunilor cu regimul nord-coreean, acestea fiind amplasate în nordul ţării.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load