COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Singapore va urmări cetățenii care vor intra în țară

Singapore va urmări cetățenii care vor intra în țară

Începînd cu 11 august, un microcip GPS va fi oferit celor care sosesc în Singapore, indiferent dacă sînt turiști, rezidenți sau cetățeni. Scopul este de a se asigura că respectă măsurile de prevenție.

După aterizarea pe aeroport, călătorii trebuie să activeze dispozitivul timp de 14 zile. Doar copiii sub 12 ani nu primesc cip. Dacă cipul nu este activat în mod corespunzător, forțele de ordine depistează persoana în cauză și aplică o amendă, informează smartradio.ro.

Același lucru se întîmplă în cazul în care normele de carantină nu sînt respectate. Persoanele care părăsesc locuința înainte de sfîrșitul perioadei de 14 zile riscă o amendă de aproximativ de 6.000 de euro și 6 luni de închisoare. Dacă infracțiunea provine de la un străin, autoritățile își rezervă dreptul de a aplica „acțiuni administrative” cum ar fi revocarea vizei de turist sau de serviciu.


Orașul-stat nu este primul care implementează o astfel de strategie. În martie, Hong Kong a impus purtarea unei brățări electronice celor care sosesc pe teritoriul său. Coreea de Sud a avut o atitudine similară, folosind o brățara conectată la o aplicație pentru smatphone.

Însă criticile au apărut cu privire la un posibil furt sau înregistrare de date cu caracter personal. Autoritățile din Singapore asigură că nu există niciun risc și că dispozitivul nu poate înregistra video sau audio. Datele accesate de dispozitiv sînt protejate prin criptare. Scopul proiectului este de a evita o creștere a numărului de cazuri în condițiile în care traficul aerian se reia treptat, precum și activitatea economică a țării.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load