Și-a dedicat ultimii 20 de ani construirii unui „oraș antic” utopic. Cum arată locul de poveste (FOTO)

Și-a dedicat ultimii 20 de ani construirii unui „oraș antic” utopic. Cum arată locul de poveste (FOTO)

Nu, aceste imagini nu fac parte din decorul vreunui film produs la Hollywood, ci sînt parte a orașul utopic creat de un artist chinez, în ultimii 20 de ani.


Song Peilun și-a început construirea propriului paradis din sud-vestul provinciei Guizhou din China, în 1996, după ce a renunțat la postul de cadru didactic, și a folosit economiile făcute pentru a-și cumpăra 20 de hectare de pămînt într-o zonă montană din Huaxi. Susține că a fost inspirat în crearea acestui loc de poveste de un vis din copilărie în care i se cerea să aducă un omagiu oamenilor antici care au trăit în această vale izolată, cu mii de ani în urmă.


Cele mai vechi indicii ale existenței unui popor antic în provincia Guizhou datează din secolul al III-lea î.en. Deși nu există rămășițe arhitecturale ale prezenței lor, se presupune că ritualuri de sacrificiu și alte obiceiuri, au avut loc în regiune unde existau mai multe monumente și sarcofagii. Unele dintre aceste rituri au fost însoțite de purtarea măștilor Nuo, despre care se credea că au puteri magice. Capetele monumentale și totemurile construite de Peilun sînt în semn de omagiu față de aceste măști.


„Am folosit doar ceea ce a fost oferit de teren. Totul este lucrat de mînă cu ajutorul uneltelor uzuale. Deși se spune că am terminat lucrarea, nu este chiar așa. Acest sit este extrem de extins, acoperind circa cincizeci de hectare, cred că va mai dura cel puțin încă douăzeci de ani pentru a termina tot ce mi-am propus”, a declarat artistul.


Construcțiile includ un castel, coloane, lacuri și totemuri, toate create din pietre locale, lemn și teracotă. Locul poate fi vizitat, prețul unui bilet fiin de 5 dolari pentru adulți, cu mențiunea că elevii și studenții au o reducere de 50%.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load