Serviciile secrete ale SUA nu cred puterii de guvernămînt a Moldovei

Serviciile secrete ale SUA nu cred puterii de guvernămînt a Moldovei

Coaliția însă va tinde să limiteze influența Rusiei, consideră șeful Departamentului Daniel Coates.
 


Coaliția de guvernămînt din Moldova nu are de gînd să realizeze reforme reale în republică, chiar dacă va cîștiga alegerile de la sfîrșit de an.


Opinia în cauză a fost exprimată, marți, de către directorul Departamentului Serviciului Naţional de Informaţii al SUA, Daniel Coats.


”Guvernarea proeuropeană din Moldova, dacă nu va pierde alegerile planificate pentru noiembrie, anul curent, va tinde, cel mai probabil, să limiteze influența Rusiei și să mențină vizibilitatea reformelor europene, evitînd schimbările care pot afecta menținerea sa la putere”, se spune în textul cuvîntării de deschidere a lui Coats, pregătit pentru audierile din cadrul Comitetului special pentru informații al Senatului Congresului SUA.


În opinia lui Coates, actualul guvern de la Chișinău va începe, cel mai probabil, punerea în aplicare a Acordului de Asociere dintre UE și Moldova „împotriva voinței președintelui Igor Dodon, care este (politician) prorus în mod deschis, fiind susținut de Rusia”.


Negocierile privind reglementarea problemei Transnistriei "vor continua, dar progresul va fi, probabil, limitat la probleme mici", prognozează șeful Departamentului Serviciului Naţional de Informaţii al SUA.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load