COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Senatul SUA desfășoară audieri privind fraudele de la Boeing

Senatul SUA desfășoară audieri privind fraudele de la Boeing

Directorul executiv al companiei americane Boeing, Dennis Muilenburg, a fost audiat astăzi de către Comitetul pentru Comerţ al Senatului SUA, relatează BBC.

Cu această ocazie, senatorii americani şi-au exprimat îngrijorarea în ceea ce priveşte faptul că Boeing a pus accentul mai degrabă pe profit decît pe siguranţă.

Aceștia chiar au acuzat compania că, de fapt, a construit adevărate „sicrie zburătoare” şi că s-a angajat într-un „model de ascundere deliberată”, atunci cînd a solicitat aprobări pentru avionul 737 Max 8, potrivit BBC.

După cele două catastrofe aeriene în care au fos timplicate două aeronave 737 Max 8, în care au murit 346 de persoane, Muilenburg a recunoscut că Boeing a comis „greşeli”.


Directorul companiei Boeing, Dennis Muilenburg: Am avut de învăţat din ambele accidente şi am identificat schimbările pe care trebuie să le facem .

Cîteva dintre familiile victimelor au declarat pentru BBC că Muilenburg a fost evaziv şi ar trebui să demisioneze. Acestea au fost prezente la sședință.

Anul trecut, la sfîrșitul lunii octombrie, un Boeing 737 Max operat de Lion Air s-a prăbuşit, iar toate cele 189 de persoane de la bord și-au pierdut viața.

Cinci luni mai tîrziu, un avion Boeing 737 Max al Ethiopian Airlines s-a prăbuşit, iar 157 de pasageri aflaţi la bord. După ce aceste două tragedii, întreaga flotă 737 Max a fost consemnată la sol.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load