Şeful Pentagonului şi-a anulat în ultimul moment o vizită în Europa

Şeful Pentagonului şi-a anulat în ultimul moment o vizită în Europa

Şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, a anulat miercuri, în ultimul moment, o vizită planificată în Europa din cauza evoluţiei situaţiei din Venezuela, a anunţat purtătorul de cuvînt al acestuia, locotenent colonel Joe Buccino, relatează AFP.


"Ministrul Apărării interimar nu se va mai deplasa în Europa şi a decis să rămînă la Washington pentru a se coordona mai eficient cu Consiliul de Securitate Naţională (de la Casa Albă) şi cu Departamentul de Stat privind situaţia din Venezuela'', a precizat purtătorul de cuvînt într-un comunicat, cu doar cîteva ore înainte de plecarea ministrului Patrick Shanahan, care era programată în cursul după-amiezii.


Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a declarat miercuri că preşedintele Trump este pregătit, dacă va fi necesar ca armata americană să intervină în Venezuela, unde au avut loc ciocniri violente în urma revoltei, marţi, a unui grup de soldaţi împotriva preşedintelui Nicolas Maduro.


''Am prefera o tranziţie paşnică la putere, cu plecarea lui Maduro şi organizarea de noi alegeri, dar preşedintele (Trump) a afirmat că la un moment dat va trebui să ia decizii'', a explicat Pompeo.


Autorităţile americane au crescut presiunea asupra lui Nicolas Maduro, alături de avertismente împotriva celor mai noi susţinători ai preşedintelui socialist al Venezuelei, cerînd, de asemenea, cadrelor de la putere la Caracas să se se delimiteze şi să se alăture taberei opozantului Juan Guaido.


Preşedintele autoproclamat al Venezuelei, opozantul Juan Guaido le-a cerut compatrioţilor săi să se pregătească miercuri pentru "faza finală" a planului de înlăturare a lui Nicolas Maduro, în contextul în care liderul venezuelean, aflat în dificultate, a susţinut că "tentativa de lovitură de stat" a fost respinsă, notează dpa.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load