COVID-19 în MOLDOVA

Șeful Naftogaz: Probabilitatea renunțării Germaniei la Nord Stream 2 este extrem de mică

Șeful Naftogaz: Probabilitatea renunțării Germaniei la Nord Stream 2 este extrem de mică

Șeful Companiei ucrainene Naftogaz Andrei Kobolev a apreciat probabilitatea renunțării Germaniei la finalizarea construcției gazoductului Nord Stream 2.

Potrivit șefului Companiei, probabilitatea renunțării este extrem de mică. Kobolev a relatat acest lucru în cadrul unui interviu oferit jurnalistei Ianina Sokolova pe canalul ei de pe Youtube.

El s-a arătat convins de devotamentul autorităților germane pentru proiect. După cum a menționat șeful Naftogaz, realizarea acestuia nu va fi afectată de întîmplarea cu bloggerul Alexei Navalnîi, supravegheat de medicii germani. „Mă îndoiesc că fără sancțiuni americane, a căror intensificare se așteaptă la toamnă, se va putea spune că acest proiect este finalizat, oprit, că el este mort”, a spus Kobolev.


În septembrie autoritățile Germaniei nu au exclus schimbarea atitudinii față de gazoductul Nord Stream 2 și introducerea sancțiunilor împotriva lui din cauza situației în jurul lui Navalnîi. Însă deocamdată autoritățile nu le asociază oficial. Totodată mai mulți politicieni germani îndeamnă cancelarul Angela Merkel să sisteze construcția gazoductului sau să renunțe la el.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load