COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Secretul longevității japonezilor. Ce spune legenda

Secretul longevității japonezilor. Ce spune legenda

O veche legendă japoneză amintește că secretul longevității a fost dat din generație în generație timp de sute de ani.

Potrivit legendei, secretul unei vieți lungi și sănătoase nu ținea de nimic altceva decît de un punct situat la nivelul corpului, care putea preveni sute de boli, atîta vreme cît era masat zilnic, scrie doctorulzilei.ro.

Organismul uman conține 365 de puncte și 12 meridiane majore. Unul din cele mai importante astfel de puncte este punctul longevității în China și punctul celor 100 de boli, în Japonia. Masînd acest punct, cunoscut și sub numele de Zu San Li, poți stopa procesul de îmbătrînire și poți preveni apariția a numeroase boli.

Acest punct este situat la nivelul genunchiului și poate fi găsit foarte simplu. Purși simplu puneți mîne pe genunchi și localizați punctul între degetul inelar și cel mic. Mai puteți descoperi acest punct și stînd cu picioarele întinse în fața voastră, pe o suprafață plată. Ar trebui ca și călcîiele să fie ținute jos, pe podea. Vei observa că la nivelul genunchiului există un punct foarte înalt. Ei bine, acela e punctul celor 100 de boli.


Motivul pentru care se numește așa este că poate preveni o listă lungă de boli. De exemplu, el menține buna funcționare a organelor situate în partea de jos a corpului. Controlează splina, tractul digestiv și acțiunea glandelor, precum și a sistemului preproducător. Masînd acest punct, vei scăpa de constipație, gastrită, incontineță urinară, impotență și chiar sughiț. Masatul acestui punct reduce anxietatea, stresul și tensiunea, restabilind echilibrul interior. Crește și încrederea în sine. Ca și beneficii, masînd acest punct poți obține:

– îmbunătățirea sistemului imunitar

– preveni inflamațiile

– regla nivelul de insulină

– îmbunătăți digestia

– reduce problemele intestinale

– poți preveni apariția infarctului și a efectelor acestuia.

Începe pur și simplu prin a sta relaxată. Este recomandat să stai jos în timp ce faci asta. Inspiră adînc și expiră, focusîndu-te pe emoții și sentimente. În acest fel, vei începe procedura de vindecare și de restabilire a echilibrului interior la nivelul corpului. Apoi, masează acest punct la fiecare picior de 9 ori, prin mișcări circulare. Cel mai bun moment pentru asta este dimineața sau după ce mănînci de prînz. Poți să o faci și seara, dar poate produce o stare de somn. Tratamentul durează 10 minute.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load