X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Secretele comorilor lui Hitler, dezvăluite

12 mar. 2019,, 01:06   Externe
3615 0

Jurnalul de război al unui ofiţer nazist în care se menţionează că sute de camioane pline cu aur, obiecte de artă şi ale lucruri de valoare sînt ascunse în mai multe părţi din Polonia a fost dezvăluit recent.

Jurnalul, scris de către ofiţerul SS Egon Ollenhauer, susţine că Adolf Hitler a ordonat ca 260 de camioane încărcate cu diferite comori să fie ascunse în 11 locuri din Polonia, pentru a le apăra de Armata Roşie. Ollenhauer a fost un personaj-cheie în operaţiune, avînd rolul de intermediar între ofiţerii SS şi aristocraţii locali care voiau să-şi ascundă avuţiile de Armata Roşie.

Potrivit jurnalului, care a fost deţinut timp de decenii de către o lojă masonică veche de 1.100 de ani din oraşul german Quedlinburger, comorile au fost transportate în 11 locuri din Polonia, printre care şi Breslau, acum Wroclaw, care ar adăposti 28 de tone de aur de la o ramură a Reichsbank. În celelalte părţi ar fi ascunse monede, medalii, bijuterii şi alte obiecte de valoare care le-au fost încredinţate pentru păstrare naziştilor de către oameni înstăriţi. Jurnalul mai precizează că într-o ascunzătoare ar fi 47 de obiecte de artă, bănuite a fi fost furate din colecţii din Franţa, inclusiv opere de către Botticelli, Rubens, Cezanne, Carravagio, Monet, Durer şi Rembrandt.

Într-un alt loc s-ar găsi obiecte religioase furate de peste tot din lume cu scopul de a descoperi dovezi pentru teoriile rasiale ale lui Hitler. FOTO Darius Franz Dziewiatek Roman Furmaniak, de la Fundaţia Schlesische Brucke, care deţine acum jurnalul, a declarat pentru thefirstnews.com: „Acum aproximativ 10 ani, după multe discuţii, loja Quedlinburger a decis să lase jurnalul fundaţiei. Oferim informaţii legate de jurnal abia acum pentru că am vrut să aşteptăm pînă cînd toate persoanele care ar putea fi legate de evenimente şi de jurnal să treacă la cele veşnice, în special ofiţerii Waffen SS. Aceasta a fost dorinţa lojei Quedlinburger.”

Fundaţia susţine că autenticitatea jurnalului a fost verificată de către cinci instituţii din Germania, inclusiv Departamentul de Istoria Artei de la Universitatea din Gottingen, iar aceste teste arată că scrierea este originală.


Furmaniak a spus: „Am vrut să publicăm informaţia în aşa fel încît să coincidă cu aniversarea a 100 de ani de la recîştigarea independenţei Poloniei şi, de asemenea, aniversarea a 1.100 de ani de la înfiinţarea lojei din Quedlinburger.” Fundaţia spune că acum colaborează cu Guvernul polonez pentru ca autenticitatea jurnalului să fie verificată de către instituţiile specializate din Polonia. După ce acest lucru va fi îndeplinit şi dacă pot fi obţinute permisele necesare de la autorităţile poloneze, fundaţia doreşte să continue munca pe cheltuiala proprie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?